zaterdag 25 augustus 2012

Weekenden met de camper in 2012

Weekend 17/18/19 augustus - Almere

Omdat het dit weekend bloedheet zou worden met temperaturen van 35 graden besloten om het water maar op te zoeken. Een camper plek bij WSV Almere uitgezocht. Om 9.30 vertrokken en om even voor 11.00 aangekomen. Er was nog plek. Maar het was toch al behoorlijk vol. Nu kunnen er hier wel 25 camper staan op diverse plekjes.'s Middags boodschappen gedaan in het bruisende Almere Haven.
Zaterdag toch maar een fietstocht gemaakt. Met wat wind was het beter uit te houden dan bij de camper. Even in de buurt van het muziekfestival Almere Zand geweest. Ik moet er niet aan denken om met deze temperaturen naar zo'n festival te moeten gaan. Verschrikkelijk. Toch nog 35 km gereden.
Zondag opnieuw op de fiets langs het water wat nog enigszins verkoeling gaf. Rustig aan gedaan en wat gerust, gegeten en gedronken in de schaduw het een viaduct onder de A27. Dat er nog mensen zijn die in de volle zon liggen te bakken. Heel onverstandig. Maar ja, wij fietsen in de zon. Maar wel met een petje op.


Weekend 10/11/12 augustus - Zevenhoven

Na een weekendje oppassen op de kleinzoon nu weer op pad en wel naar Zevenhoven.
Prachtige plek bij een boer op een grasveld. Prachtig uitzicht.


Jammer dat er juist dit weekend zoveel vliegverkeer was richting Schiphol. Om de twee minuten een vliegtuig vlak over je heen. Niet aangenaam.
Zaterdagmorgen eerst visite gehad van onze jongste dochter Jessica met Paul en kleinkind Mette.
Daarna een fietstocht gemaakt op de knooppunten naar Nieuwkoop, Woerdens Verlaat etc. Heerlijk weer. 45 km gereden.
Zondag opnieuw een fietstocht. We wilden naar de landingsbaan van Schiphol. Na een mooie tocht langs o.a. de Westeinder plassen, helaas geen vliegtuigen zien landen. Vandaag waren ze op een heel andere baan. In het gehucht De Kwakel de inwendige mens tevreden gesteld en toen weer terug naar de camper. Toch weer zo'n dikke 40 km gereden. Lekker nog even in het zonnetje gezeten en om 16.00 weer naar huis.

Weekend 28/29 juli - Strijen Sas

Naar de Hoekse Waard naar een camper plek in Strijen Sas aan de haven, Hollands Diep.
'S Middags een fietstocht gemaakt via Numansdorp naar Zuid Beijerland. Het schoot ons te binnen dat een stel van de Tsjechië reis in Zuid Beijerland woonde en Thea dacht wel te herinneren hoe het huis eruit zag op de foto.
Nou bijna de hele dijk afgereden maar geen herkenning van het huisje op de foto.
Maar terug gegaan en via een heerlijk ijsje in Numansdorp weer terug bij de camper.
Toch nog ruim 40 km gereden.
We konden heerlijk buiten zitten.
Zondag was het wel zonnig maar er stond een fikse wind. Toen maar besloten om de met bordjes aangegeven wandeling in de omgeving te maken van 9 km. Vanwege het zeer hoge gras had Vito er naar enkele honderden meters geen zin meer in. Tillen dus.
Weekend 21/22 juli - Bleskensgraaf

Vandaag naar de Alblasserwaard en wel naar Bleskensgraaf. De TomTom (jawel die van de NKC waar je de camper afmetingen in kunt vermelden) wilde maar niet aangaan. Nou is Bleskensgraaf weer niet zo heel erg groot maar het is toch lastig. Het adres bij toeval en een beetje hulp van de ifone gevonden. Leuke plek bij een boerderij. Er stond nog een camper. Deze dag besteed om de camper te wassen en in de was te zetten. 's Middags kwamen de buren terug van de fietstocht en bleek dat deze mensen ook uit Zoetermeer kwamen. Wat een toeval.
Tegen de avond kregen we biest van de boerin. Heerlijk.
Zondag een fietstocht van 52 km gemaakt via Alblasserdam, Kinderdijk, Streefkerk en nog veel kleine plaatsjes waarvan ik mij de naam niet meer herinner.
Weekend 13/14/15 juli - Stadskanaal/Musselkanaal

Opnieuw naar Stadskanaal om de Hobby T500 GFSC in te ruilen en onze Hymer B674 op te halen.
Alles overgeladen en toen weer naar Musselkanaal. Alles uitgeprobeerd, bekeken, ingeruimd etc. etc.
Mooie plek aan het water. Flesje wijn erop gedronken. Wat een verademing deze ruimte.
Zaterdag de rest ingeruimd, boodschappen gedaan, broodje haring gegeten.
's Avonds een wandeling in Musselkanaal gemaakt en wat blijkt, als je een beetje zoekt, zijn er toch nog heel mooie plekjes te vinden.
Zondag rustig aan naar huis via Kampen, de Noord Oost polder en Flevoland.

Weekend  7/8 juli - Stadskanaal/Musselkanaal

Na weer een paar dagen gewerkt te hebben moesten we er weer nodig tussenuit.
Tijdens de Tsjechië reis waren we verliefd geworden op een camper waar, naar onze bescheiden mening, wel een aantal voordelen aan zaten t.o.v. onze huidige camper. In Tsjechië al een beetje gegoogeld en er stond er een in Stadskanaal. In de afgelopen week wat heen en weer gemaild en gebeld en besloten om een kijkje te nemen op zaterdag. Bekeken, gehandeld en gekocht.
Daarna naar een camper plek in Musselkanaal.
Heerlijk geslapen en zondag via Duitsland op weg naar Obelink om wat spullen in te slaan.
Het kwam met bakken uit de lucht. Bij Obelink leek het wel of ze alles voor niets weggaven. Wat een drukte. Maar ja het was vlak voor de vakantie voor de meeste mensen.

1 opmerking:

  1. Voordat ik het wist reisde ik mee met jullie....waanzinnig toch z'n droom die uitkomt.
    Geniet maar lekker en dat tekeltje heeft mijn hartje al gestolen hoor, lieffie;o)

    Warme groetjes,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen