zaterdag 25 augustus 2012

Tsjechie reis week 2

 
Zaterdag 23 juni
Bezoek (op de fiets) aan het goed bewaard gebleven middeleeuwse stadje Cesky Krumlov. Het bezoek aan dit stadje was goed gepland, want de jaarlijkse feesten waren aan de gang. Veel marktkraampjes met producten uit de middeleeuwen, veel verklede personages (inclusief kinderen), live muziek etc. etc. Bloedheet weer dus veelvuldig even een terrasje pikken in de schaduw.
's Middags om 15.00 begon de optocht.
Om 16.30 weer op de fiets terug naar de camping. Normaal gesproken een ritje van 45 minuten. Maar een onweersbui noodzaakte ons om toch maar even te schuilen. Na 45 minuten, nadat het ergste over was, in de lichte regen toch maar doorgereden. Drijfnat op de camping aangekomen waar het niet meer dan 5 minuten geregend had. Wrong time, wrong place zullen we maar zeggen.
's Avonds was iedereen van de camping uitgenodigd om de verjaardag van de eigenaresse te vieren.
De hele dag had er al een varken aan het spit staan draaien. Nou het was verrrukkelijk. De wijn ook trouwens. Wat hebben we weer gelachen met z'n allen.

Vrijdag 22 juni
Reisdag Opatov - Chvalsiny

Eerst naar het plaatsje Telc gereden. Een prachtig stadje op de werelderfgoedlijst.
Daarna een hele mooie route gereden door wat wordt genoemd  Kraj Canada vanwege de gelijkenis met dit land.
Bezoek gebracht aan Slavonice. Een onaangetast authentiek dorpje wat nog niet door de toerist is gevonden. Ook nog even naar Trebon geweest met zijn middeleeuws centrum wat gedomineerd wordt door een enorm kasteel.
Om 16.30 aangekomen op een prachtige camping (ook weer van Nederlanders). Wel een glooiend
terrein wat het wat moeilijk maakte om een beetje vlak te staan.Donderdag 21 juni
Rustdag
Maar ja de hele dag boekje lezen o.i.d. of niks doen, dan gaat niet lukken.
's Middags met een aantal mensen een leuke wandeling van twee uur gemaakt om het meertje en naar het dorpje.  Water tank weer bijgevuld, ongedierte verwijderd.
Om 18.00 was er een Amerikaanse fuif georganiseerd. Elk stel had de opdracht gekregen om een gerecht voor ongeveer 4 personen te maken. Nou het zag er allemaal geweldig uit en we hebben heerlijk gegeten (en gedronken).Woensdag 20 juni
Reisdag Kutna Hora - Opatov
Om 9.30 vertrokken van de camping om allereerst naar Kostnice  aan de noordzijde van de stad te rijden. Hier bevindt zich een 12e eeuws klooster met kerkhof en een kapel, die na de pest van 1318 als knekelhuis diende. Iemand kwam op het idee om van de gigantische hoeveelheden beenderen kunstwerken te maken. Wel idioot maar je bent toch nieuwsgierig. Nou vooruit een foto dan maar.Een gigantische onweersbui hield ons aardig op in de kapel. Maar na een uurtje konden we eindelijk boodschappen doen en naar de camper om de reis te vervolgen. Onderweg hadden we nog naar de oudste mijnwerkstad van Tsjechië - Jihlava gekund maar daar hadden we geen zin meer in.
Om 16.00 op een mooie camping aan een meertje (van Nederlandse eigenaren).

115 km gereden 

Dinsdag 19 juni
Bezoek aan de zilvermijn in Kutna Hora. Hier werden wij, net als in het verleden, uitgedost met een wit kledingstuk, een helm en een zaklamp. Na de gebruikelijke foto's gingen we onder begeleiding van een gids de mijn in. Je mag niet claustrofobisch zijn of hartklachten hebben wat er wordt nogal wat van je gevergd. Zoals veel bukken (vandaar de helm, want er werd nog wel eens te weinig gebukt dus pok, pok pok van je helm) en trappenlopen.Hierna een heerlijke cappuccino gedronken op een terrasje en toen door naar de Santa Barbara kathedraal. Een kolossale kathedraal met 5 schepen en een zeer opvallend dak.
Hierna was het tijd om te gaan lunchen op het plein en verder het stadje te bekijken. Een nieuwe rugtas gekocht bij de Vietnamees en toen lekker luieren, boekje lezen op de camping.

Maandag 18 juni
Reisdag Vrchlabi - Kutna Hora

Hier hebben wij een alternatieve, zelf gekozen route, gereden. En vele andere koppels met ons.
Eerst even proviand, natje, droogje gehaald en toen op de kaart de route gereden. Was heel goed te doen. Onderweg op dorpspleintjes koffie gedronken en geluncht. Hier twee overnachtingen op camping Santa Barbara. Een kleine camping dus er moest goed nagedacht worden om iedereen te plaatsen. 's Middags om 17.30 een drietal verjaardagen gevierd met een hapje en een drankje.

125 km gereden

Zondag 17 juni

Ook deze dag weer een excursie. Om 10.30 opgehaald met de bus en eerst naar een restaurant voor een Tsjechische lunch. Daarna door naar Adrspach. Dit is een prachtig gebied waar rotsen in zeer grillige vormen staan.Hier zijn diverse wandelroutes te volgen, zowel gemakkelijk als pittige.
Om 17.30 weer terug op de camping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten