dinsdag 21 augustus 2012

Tsjechie reis week 1Zaterdag 16 juni
Prachtig weer zo'n 30 graden.
Om 9.00 in de bus voor een excursie naar de bron van de rivier de Labe (Elbe) die in Hamburg in de zee uitkomt. Na een ritje van een uur kwamen we aan bij een restaurant alwaar we moesten overstappen in een plaatselijke bus die ons nog een stukje hoger bracht. Vanaf dit punt begonnen we aan de wandeling van ongeveer 7 km naar de bron. Prachtig uitzicht.

Na terugkomst op de camping even het zwembad ingedoken. Wat een hitte.
's Avonds een fantastische grill-avond met live muziek. Ondanks de hitte toch met de beentjes van de vloer geweest.


Vrijdag 15 juni
Reisdag Litomerice - Vrchlabi
Prachtig weer.
Na een uur over een tweebaansweg met veel verkeer afgeslagen en door heel veel leuke kleine  dorpjes met typische oud Tsjechische huisjes gereden. Onderweg de grotten van Bozkov bezocht.
Met een gids een een soort bandrecorder alles kunnen volgen in onze eigen taal. In deze grotten bevind zich het grootste onderaardse meer van de Bohemen. Daarna over smalle, maar heel rustige weggetjes door kleine dorpjes naar de camping in Vrchlabi gereden. Hier stonden we in een grote kring rondom het tennisveld.

165 km gereden
Donderdag 14 juni.
Vrij te besteden dag.
Na wat Tsjechisch ongedierte te hebben verwijderd van de camper een bezoek gebracht aan het prachtig gerestaureerde centrum van Litomerice met een mooi groot plein en huizen met sgraffito decoraties. 
Woensdag 13 juni
Reisdag Karlovy Vary - Litomerice

Alvorens we naar de camping gingen was er een bezoek gepland aan Terezin (Theresienstadt).
Een doorgangskamp van de duitsers in de tweede wereldoorlog. Met een nederlands sprekende gids een zeer indrukwekkend bezoek gebracht aan dit kamp.


Daarna door naar de camping in Litomerice.

125 km gereden.


Dinsdag 12 juni
Bezoek aan Karlovy Vary
In twee groepen opgesplitst met de lokale bus op weg naar de stad Karlovy Vary vermeldt op de werelderfgoedlijst.
Op eigen gelegenheid de stad bezocht. Een prachtige stad met heel veel bezienswaardigheden.
Het centrum is autovrij met een heel lang voetgangersgebied dus geen last van verkeer. Je kunt de stad ook bezoeken met paard en wagen. Wel heel toeristisch met veel terrasjes waar we dan ook veelvuldig gebruik van hebben gemaakt want het was behoorlijk warm. Ook de uitkijktoren beklommen.
Maandag 11 juni
Reisdag Bambergen - Karlovy Vary.
Onderweg even gestopt in Felsengarten. Hier is een soort park waarin op natuurlijke wijze allemaal rotsen terechtgekomen zijn. Door weer en wind hebben deze rotsen bijzondere vormen gekregen en een aantal hebben daarom een naam.

Vlak over de grens met Tsjechië (in de stromende regen) een vignet gekocht voor de tolwegen. Niet dat wij van plan waren om over de tolwegen te gaan, maar ja een vergissing is zo gemaakt.
Daarna het bijzonder kleine stadje Loket aan de rivier de Ohre (Eger) bezocht met zijn robuuste burcht (foto).


Daarna door naar camping Autokamp Sasanka in Karlovy Vary.

213 km gereden.


 

Zondag 10 juni
Op de fiets naar het prachtige stadje Bambergen. Mooie kathedraal, rozentuin en leuk centrum.Biertje en een hapje gegeten en toen weer terug naar de camping want om 17.00 begon de eerste bijeenkomst, happy hour en welkomstdiner.

Zaterdag 9 juni
Via een overnachting op een camper plek in Soest Duitsland, zaterdag om 13.00 aangekomen.
Enkele deelnemers aan de reis (pensionadas natuurlijk) stonden er al. Enkele zelfs al enkele dagen.
Ja zoveel vrije dagen hebben wij (nog) niet. s'Middags lekker een boek gelezen en s' avonds een happie eten in het restaurant.

 Vrijdag 8 juni
Vertrek om 14.30 vanuit Zoetermeer richting Bambergen alwaar we moeten verzamelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten