maandag 20 augustus 2012

12-20 mei

Allereerst stond het Kennismakingsweekend NKC Rondreis 2012 Tjechie-Bohemen op het programma.
Om 10.15 vertrokken naar het plaatsje Sinderen alwaar we vanaf 12.00 verwacht werden.
Als een van de laatste deelnemers van dit weekend kwamen wij om 12.15 aan en konden dus geen plaatsje meer uitzoeken. Geen probleem want het werd toch een druk weekend.

Eerst even een leuke wandeling gemaakt in de omgeving.  Om 16.00 de eerste bijeenkomst in de herberg alwaar we eerst alle voornamen van de 20 deelnemers uit ons hoofd moesten leren middels het telkens opnoemen van de namen aan je eigen tafel. Pas de problem, toch? Daarna een uitleg door de reisleiders. Om 18.00  was het afgelopen en kregen we een tas met het reisboek en allerhande folders mee. Om 18.30 lopend buffet en verdere informatie ontvangen over de a.s. reis. Lekker nagekletst met andere deelnemers en om 23.00 voldaan naar bed.
Zondagmorgen nog even koffiedrinken met z'n allen en toen om 12.15 vertrokken voor een korte vakantie naar Ostfriesland in Noord Duitsland. We wilden de duitse wadden wel eens bekijken.                                                               


                                                                                                                                                                       
Om 14.15 in het stadje Leer aangekomenen geparkeerd op het marktplein.
 Het was lekker zonnig en dus het stadje met de haven bekeken. In de winkelstraat waren enkele winkels zelfs open (dat begint hier dus ook al). Het was best druk met een hoop toeristen. Ook stonden er veel campers op het plein.
s' Avonds werd het een stuk stiller en was het zelfs heel erg rustig. Gelukkig maar, we hebben heerlijk geslapen. Tot pak 'm beet 6.00 want toen begon het werkzame leven van de Leerder bevolking. Een af en aan van auto's, vrachtwagens en bussen op en om het plein. Voor ons doen redelijk vroeg opgestaan, gegeten en weer op pad.
Eerst even proviand en wat vocht ingeslagen en daarna door naar Suurhusen om een 15e eeuwse scheve kerktoren, schever dan de bekendste toren in Pisa, te aanschouwen. Leuk om te zien, maar verder was er niks aan.
 
                                                             
Via binnenweggetjes, lekker op het gemakkie,  naar een camper plek in Greetsiel.
Prachtige plek aan het begin van het dorpje. Was redelijk bezet, zie foto. Het was redelijk zonnig weer, wel veel wind en frisjes. Geen reden om de fietsen niet te pakken voor een mooie rit in duingebied over goed aangelegde fietspaden. Bij terugkomst toch nog een uurtje uit de wind buiten gezeten.


De volgende dag wat gaan toeren in de omgeving en een camper plek uit het boek geselecteerd.
Camper plek in Hage was niet te vinden. Camper plek in Boderum was niet te vinden. Hij gaat lekker.


Dan toch maar naar die hele grote plek voor 150 campers in Norddeich. Ook nu weer zonnig, fris weer met veel wind. Wandeling naar het strand en de haven gemaakt, alwaar de boten vertrekken naar de eilanden Juist en Norderney.


 
s' Avonds nog maar een fietstochtje naar het plaatsje Nord gemaakt.
Woensdagmorgen werden we wakker van het geschud van de camper. Ondanks dat we tussen joekels van duitse campers stonden werden we aardig heen en weer geschud door een enorme stormachtige wind. Om 10.30 op ons gemakkie vertrokken en na 10 km besloten toch maar terug naar Nederland te gaan. We hadden het eigenlijk wel weer gezien in dit stuk van Duitsland wat erg veel lijkt op ons landje. Alleen met dit verschil dat hier oneindig veel windmolens staan die het landschap behoorlijk ontsieren. 


In de middag aangekomen in Sellingen - Groningen. Waarom Sellingen? Nou een paar oude bekenden uit Zoetermeer zijn enkele jaren geleden verhuisd naar dit oord en wij, nieuwsgierig als wij zijn,  wilden wel eens weten hoe ze erbij zaten. Op camping ..............  een camper plek.
Waar wonen Paul en Marian eigenlijk? Geen idee. Hoe ziet het huis eruit? Wel enig idee. Gewoon gaan rondrijden in dit prachtige dorpje en jawel volgens ons lijkt dit huis er wel op. Aangebeld en ja hoor daar stond Marian geheel verbaasd te kijken naar ons.
Leuke middag gehad met Paul en Marian met leuke verhalen en anekdotes.

Donderdag Hemelvaartdag. Geen aangenaam weer, toch de fietsen weer gepakt voor een ritje in de omgeving. Nog even bij de demonstrerende Somaliërs in Ter Apel op bezoek geweest.

Vrijdag aangenaam weer en om 10.30 vertrokken richting Dwingeloo.
Op camping De Torenhoek een camper plek genomen.

s'Middags de Dwingelerveldroute op de ANWB bordjes gefietst.
Volgens internet ongeveer 30 km in de praktijk 43 km. Maakt ons niets uit.
Om 17.00 nog lekker een uurtje buiten kunnen zitten.

Zaterdag aan het begin een strak blauwe lucht. Schiet ons ineens te binnen dat er in de buurt een oud collega een boerderijtje moet hebben. Even googelen en een berichtje op Facebook achtergelaten.
Binnen no time een berichtje terug en afspraak gemaakt om even langs te komen in Hijken.
Was maar 12 km fietsen volgens Elly. Nou heen 19 km en terug 15 km (de juiste route volgens Elly). No problem (alhoewel terug met een aantal wijntjes.....)

Zondag prachtig weer en alles weer opgeruimd en de rit naar huis aangevangen. Vakantie weer over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten